Skip to content Skip to footer

Trakia Journal of Sciences (TJS) е международно рецензирано списание с отворен достъп, без такса.

Обхваща всички аспекти на биомедицинските, медицинските, ветеринарните, селскостопанските, техническите, образователните и социалните науки. TJS публикува обзорни статии, оригинални материали, критични и актуални доклади, технически бележки, научни коментари и новини.

РЕДАКЦИОННА ПОЛИТИКА

Всички ръкописи, изпратени до TJS, се считат за поверителни. Ръкописът се проверява за съответствие с инструкциите за авторите от Редакцията. Неспазването на изискванията води до връщане на ръкописа за коригиране преди оценяването му. Уведомление за получаването на ръкописа се изпраща по електронна поща на съответния автор веднага след изпращането му в списанието.

Статиите, изпратени до Trakia Journal of Sciences , ще бъдат разгледани от редакторите и външни рецензенти в съответствие с най-високите академични стандарти. Процесът на разглеждане продължава приблизително 2-3 месеца. Времето от получаването до публикуването на ръкописите може да продължи до една година.

След приключване на процеса на рецензиране на авторите ще бъде изпратено писмо с решение, включващо коментарите на рецензента(ите). Всички корекции, предложени от рецензентите, трябва да бъдат направени в рамките на срока, посочен в писмото.

Списанието се издава ЧЕТИРИ пъти годишно и е достъпно в печатна или електронна версия. Всяка статия се публикува онлайн в PDF формат на уебсайта на списанието веднага след като е готова за публикуване. Публичният достъп до статиите е безплатен за всички статии. Статиите в списанието са индексирани в Crossref, DOAJ, EBSCO, EuroPub, Zoological Record, Electronic Journals Library, BASE, ROAD

Авторско право

Това е статия с отворен достъп, разпространявана при условията на лиценза Creative Attribution Non-Commercial Licens(http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/ ), който позволява неограничено използване с нетърговска цел, разпространение и възпроизвеждане на всякакви носители, при условие че оригиналната работа е цитирана.

Благодаря на многобройните автори от България и чужбина, които допринесоха за широкото разпространение и цитиране на статиите в списанието
Много сме благодарни на всички рецензентите, с чиято значителна подкрепа списанието продължава да се развива.

2 Коментари

 • Гергана Деспотова
  Posted 04/06/2024 08:41 0Likes

  Добър ден,
  Статиите в списанието Trakia Journal of Sciences са индексирани в Crossref, DOAJ, EBSCO, EuroPub, Zoological Record, Electronic Journals Library, BASE, ROAD. Бих искала да ви попитам, индексирани ли са в Web of Science?

  Благодаря за отделеното време!
  Гергана Деспотова

  • Желка Даковска
   Posted 10/06/2024 08:45 0Likes

   Здравейте д-р Деспотова,

   Извинявам се за закъснението на отговора ни. Списанието Trakia Journal of Sciences се индексира в Zoological Record и CABI. Двете бази са част от платформата Web of Sciencе.

   С пожелание за хубав ден,
   Желка Даковска
   Университетско издателство
   Тракия прес

Оставете коментар